Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ 1. 2. 3. 4

1.2.3.4 και έτοιμος ο χαλβάς....!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζ. τσαγ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
4 φλιτσ. τσαγ. νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σπορέλαιο μαζί με το σιμιγδάλι και το καίω μέχρι να ροδίσει(όχι να σκουρύνει πάρα πολύ). Ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει. Σε ένα μπόλ ρίχνω και ανακατεύω το νερό με την ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμονιού.Προσεκτικά ρίχνω το περιεχόμενο του μπόλ μέσα στην κατσαρόλα(προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ και μπορεί να καείτε). Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να τραβήξει ο χαλβάς όλο το σιρόπι του.Αφού ετοιμαστεί, τον αφήνω να κρυώσει και γεμίζω μια φόρμα με τον χαλβά μου.Όταν κρυώσει εντελώς, τον αναποδογυρίζω και πασπαλίζω με κανέλα..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου