Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Τόσο ελαφρύ που νομίζεις οτι δεν έφαγες γλυκό..

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2  κούπες νές καφέ( 1 κουτ.καφέ διαλυμένο σε  καθε κούπα νερό κρύο)
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
 Για την κρέμα
500 γρ τυρι κρέμα μασκαρπόνε
250 γρ κρέμα γάλακτος
3 αυγά
μισό φλιτζ. ζάχαρη
μισό σφηνάκι κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα βάζω σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη μαζί με 3 κουτ.σουπας νερό και αφήνω το σιρόπι να πάρει μια βράση για να λιώσει η ζάχαρη.Χτυπάω τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνω το σιρόπι μου με ένα κουτάλι λίγο λίγο σαν κορδόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.Προσθέτω το μασκαρπόνε και χτυπάω μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά.Ρίχνω και το κονιάκ.Σε ενα άλλο μπόλ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί(εγώ έβαλα φυτική) και την ενσωματώνω στο μείγμα μου με μια μαρίζ. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει ελαφρά.Ανακατεύω τον καφέ με την ζάχαρη και το κονιάκ και βουτάω τα μπισκότα πολύ γρήγορα για να μην τραβήξουν πολύ υγρό.Στρώνω μια στρώση σε ένα ταψάκι, απλώνω επάνω την μισή κρέμα και επάνω την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ.Στ τέλος απλώνω την υπόλοιπη κρέμα και όταν θέλω να το σερβίρω κοσκινίζω επάνω κακάο.. Διατηρώ το γλυκό μου στο ψυγείο... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου