Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΤΡΙΦΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Δύσκολα σταματάς στο ένα κομμάτι...!!

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
μισή κούπα βιτάμ
1/4 της κούπας βούτυρο αγελάδος
μιση κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
3 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
 Για την γέμιση
1 κιλό ξινόμηλα
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κουτ.σουπ.χυμό λεμόνι
2 κουτ.σουπ.φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζω το αλεύρι.Σε ένα μπόλ ανακατεύω την ζάχαρη με τα βούτυρα που είναι μαλακά και εκτός ψυγείου απο ώρα και τα δουλεύω με τα δάχτυλα.Προσθέτω και τους κρόκους και σιγά σιγά το αλεύρι  και συνεχίζω να ζυμώνω μέχρι να γίνει η ζύμη μου χοντρά τρίμματα. Την φτιάχνω μπάλα και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.Σε μια ταρτιέρα στρώνω απο κάτω κομματάκια-κομματάκια την μισή απο την ζύμη μέχρι να ενωθεί σε βάση.Πασπαλίζω την φρυγανια και απλώνω τα υλικα της γέμισης(εχω περάσει απο τον τρίφτη τα μήλα και τα έχω ανακατέψει με όλα τα υλικά μου).Την υπόλοιπη ζύμη που περίσεψε την τρίβω επάνω με τον τρίφτη είτε βάζω διάσπαρτα μικρά κομματάκια. Ψήνω  στους 190 για 50 λεπτά με 1 ώρα.Μόλις την βγάλω και είναι χλιαρή μπορώ να την πασπαλίσω με ζάχαρη και κανέλα... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Συνταγή Β.Αλεξιάδου σια χειρός Ελεάννας...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου