Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΛΑΔΕΝΙΑ απο την ΚΙΜΩΛΟ

Η αρχαιότερη πίτσα....

ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
1 και μισό φλιτζ. τσαγ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
3 ώριμες ντομάτες
3 κρεμμύδια
2 κουτ.σουπ. πελτέ
ελιές σε ροδέλες(προαιρετικά)
λάδι, αλάτι, πιπέρι
ριγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το χλιαρό νερό με την μαγιά μέχρι να διαλυθεί και ρίχνω το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.Την αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της και στην συνέχεια την απλώνω σε λαδωμένο ταψί.Την ανοίγω με τα χέρια και την αλείφω με τον πελτέ.Αραδιάζω τις ντομάτες,τα κρεμμύδια και τις ελιές,ρίχνω επάνω αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο(ραντίζω), πασπαλίζω με ρίγανη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς τα πρώτα 10 λεπτά και στους 180 για 30 λεπτα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου