Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ

Ενα θρεπτικό πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνη..

ΥΛΙΚΑ
250 γρ ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς και βρασμένα
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψητές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αμύγδαλα χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Για το dressing
χυμό απο 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τα ρεβίθια(τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά), τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το μαϊντανό.Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε στεγνό τηγάνι. Τα αποσύρουμε όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και τα προσθέτουμε στο μπόλ με τα ρεβίθια.Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές(για ευκολία μπορείτε να πάρετε έτοιμες σε βάζο) και τις ρίχνουμε και αυτές στα υπόλοιπα υλικά.Τα υλικά για το dressing τα χτυπάμε όλα μαζί και το περιχύνουμε στα ρεβίθια.Δοκιμάζουμε για τυχόν αλάτι ή λεμόνι και σερβίρουμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου