ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
400 γρ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη άχνη
30 ml κονιάκ
2 βανίλιες
660 γρ αλέυρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
660 γρ ξινόμηλα σε κυβάκια
133 γρ κρύο νερό
10 γρ νισεστέ
100 γρ ζάχαρη
λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνω. Οταν γίνει μια μαλακή ζύμη την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν ετοιμάζω την γέμιση.Σε κατσαρόλα βάζω τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και τα βράζω με την ζάχαρη.Λιώνω το νισεστέ στο νερό και το προσθέτω και αυτό στην κατσαρόλα.Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα. Ανοίγω την ζύμη σε στρόγγυλα ατομικά πιτάκια,προσθέτω γέμιση και τα κλέινω έιτε με το πιρούνι γύρω γύρω είτε με ειδικό φορμακι που σφραγίζει μέσα την γέμιση. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρω...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ .. ΕΛΕΑΝΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου