ΥΛΙΚΑ
400 γρ βούτυρο
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
10 κουτ σουπας κακάο κοσκινισμένο
2 κουτ.σ. κονιάκ
3 πακετα πτι μπερ
ΓΛΑΣΟ
1 φλιτζανι τσαγιού κρέμα γάλακτος
125 γρ κουβερτούρα
μισο κουταλάκι λάδι
400 γρ βούτυρο
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
10 κουτ σουπας κακάο κοσκινισμένο
2 κουτ.σ. κονιάκ
3 πακετα πτι μπερ
ΓΛΑΣΟ
1 φλιτζανι τσαγιού κρέμα γάλακτος
125 γρ κουβερτούρα
μισο κουταλάκι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε κατσαρόλα και λιώνω το βούτυρο χωρίς να κάψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο,το κακάο,το κονιάκ και ενσωματώνω με κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ενα μπολ σπάω σε κομματάκια τα μπισκοτακαι τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Καλυπτω ένα τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί και στρώνω την τούρτα μου. την αφήνω στην κατάψυξη ένα βράδυ.
Για το γλάσο σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπόλ ενω παράλληλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.Οταν πέρει βράση την ρίχνω επάνω απο την κουβερτούρα και προσθέτω και το λάδι για να γυαλίσει η σοκολάτα. Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω επάνω απο την τούρτα που έχω ξεφορμάρει... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
Βάζω σε κατσαρόλα και λιώνω το βούτυρο χωρίς να κάψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο,το κακάο,το κονιάκ και ενσωματώνω με κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ενα μπολ σπάω σε κομματάκια τα μπισκοτακαι τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Καλυπτω ένα τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί και στρώνω την τούρτα μου. την αφήνω στην κατάψυξη ένα βράδυ.
Για το γλάσο σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπόλ ενω παράλληλα ρίχνω την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.Οταν πέρει βράση την ρίχνω επάνω απο την κουβερτούρα και προσθέτω και το λάδι για να γυαλίσει η σοκολάτα. Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω επάνω απο την τούρτα που έχω ξεφορμάρει... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου