Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Για έξτρα γεύση καλύψτε την επιφάνεια του με μερέντα..

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο(εγω βάζω βιτάμ)
150 γρ ζάχαρη
5 αυγά
1 κουτ. γλ μπέικιν πάουντερ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ γάλα
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζω το βούτυρο και το χτυπάω πολύ καλα με την μισή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τους κρόκους  και χτυπάω για λίγη ώρα ακόμη.Προσθέτω το γάλα, το μπέικιν και το αλεύρι(εγώ το προτιμώ κοσκινισμένο).Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Χωρίζω την ζύμη σε δύο μέρη.Στο ένα μέρος προσθέτω την μερέντα και ανακατεύω πολύ καλά με μια μαρίζ. Στην συνέχεια ενσωματώνω την μαρέγκα και στα δύο μέρη και σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα παίρνω κουταλιές και απο τις δύο ζύμες εναλλάξ( μια κουταλιά μαύρη, μια άσπρη.Στην δεύτερη στρώση, όπου έχω ζύμη με μερέντα, επάνω βάζω κουταλιά απο την ζύμη χωρίς μερέντα).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

2 σχόλια: