Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΡΑΠΑΚΙΑ

Με γυρνάνε πίσω πολλά χρόνια...

ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
3 αυγά
3 φλιτζ. καφέ λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας κακάο
2 κούπες νερό

Για επικάλυψη
1 πακέτο ζάχαρη άχνη
μισό πακέτο ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και έπειτα προσθέτω τους κρόκους, την ζάχαρη, το λάδι, το μπέικιν  και τις βανίλιες και ζυμώνω με το αλεύρι μέχρι να αποκτήσω μια μαλακή ζύμη. Παίρνω μπαλάκια απο την ζύμη μου και τα βάζω επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 190 για 20 λεπτά. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου μαζί για 10 λεπτά και στην συνέχεια έτσι όπως είναι ζεστό, βουτάω μέσα τα κρύα γλυκά μου και μετά τα κυλάω μέσα στο ινδοκάρυδο,το οποίο έχω ανακατέψει με την ζάχαρη άχνη.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου