Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Συνοδεύουν τον καφέ, ακόμη και το πρωινό σας..

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι(του νερού) λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 2 μέτρια πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλεύρι όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού και την σόδα.Ανακατεύω λιγάκι με το χέρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας.Θα βάλω τόσο ακριβώς αλεύρι όσο για να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και να είναι μαλακή.Παίρνω μπαλάκια απο την ζύμη και τα ανοίγω σε μπαστουνάκια και στην συνέχεια τα κάνω πλεξούδες.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά(ο χρόνος ψησίματος διαφέρει απο κουζίνα σε κουζίνα,θέλει να βγούν σχετικά γρήγορα για να μην ξεραθούν απο μέσα).. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου