Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟ-ΦΡΑΟΥΛΑ




 
Τούρτα πειρασμός.. Ο μοναδικός συνδιασμός σοκολάτας- φράουλας..


ΥΛΙΚΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
150 γρ κορν φλεικς
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού( μερέντα)
50 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
50 γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
650 γρ φράουλες
300 γρ τυρί κρέμα
200 γρ ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 300 γρ κουβερτούρα γάλακτος
220 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση ανακατεύουμε όλά τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Παράλληλα επιλέγω τσέρκι 22 εκ και αφού βάλω στην βάση αλουμινόχαρτο στρώνω τα υλικα μου και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζω την μούς. Καθαρίζω και περνάω τις φράουλες απο το μπλέντερ και έπειτα απο την σήτα για μην μείνει κανένα σποράκι και να είναι λεία.Βάζω την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Σε κατσαρολάκι βάζω το μισό πουρέ φράουλας και την ζάχαρη και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω απο την φωτιά και προσθέτω την ζελατίνη καλά στραγγισμένη, τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας, το τυρί κρέμα και την βανίλια. Ανακατεύω με αυγοδάρτη να πάρω μια λεία κρέμα. Στο τέλος ενσωματώνω με μαρίζ την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Βγάζω την βάση απο το ψυγείο, ρίχνω την μους επάνω και την βάζω στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλα.
Για την επικάλυψη βάζω σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Την αποσύρω και την ρίχνω επάνω στην κουβερτούρα γάλακτος. Αφου ανακατέψω καλά την αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αφού ξεφορμάρω την τούρτα μου, σε μια σχάρα περιχύνω με την επικάλυψη μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.την βάζω και πάλι στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί..Την διακοσμώ με κομμένες φράουλες ή ντεκόρ σοκολάτας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΨΥΞΗ- 3 ΩΡΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου