Μελιτζάνα εποχής... |
ΥΛΙΚΑ
1 μιση κιλό μελιτζάνες
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μετριες ντομάτες ώριμες(περασμένες απο τον τρίφτη)
1 κουτ.σουπ. πελτέ
μαιντανό,άνηθο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις μελιτζάνες και τις κόβω σε στρόγγυλες φέτες(σχετικα χοντρούτσικες για να μην λιώσουν στο μαγείρεμα).Σε τηγάνι με μπόλικο λάδι τις τηγανίζω και τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ λάδι.Το κρέας μου το έχω βράσει σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει.Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζω το κρεμμύδι και προσθέτω την ντομάτα και τα μυρωδικά μου και αφήνω την σάλτσα να πάρει μια βράση.Σε μια γάστρα απλώνω κάτω μερικές μελιτζάνες, ρίχνω μισή απο την σάλτσα και στρώνω επάνω το κρέας μου.Το καλύπτω με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και την υπόλοιπη σάλτσα καθώς και ένα ποτήρι απο το ζουμί που έβραζε το κρέας .Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 190 για 1 ώρα.Όταν σερβίρω μπορώ να τρίψω επάνω κεφαλοτύρι είτε φέτα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου