Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η μοντέρνα εκδοχή για ρεβανί..

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 κούπες  βούτυρο
2 κούπες ινδοκάρυδο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη
250 γρ κουβερτούρα
1 κούπα εβαπορέ

Για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
λίγο χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω μόνο τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα.Σε ένα μπόλ χτυπαώ τα ασπραδια σε σφιχτή μαρέγκα ενω σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύω το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν(καλό θα ηταν να χρησιμοποιήσουμε την ίδια κούπα για την μέτρηση όλων των υλικών.Προσθέτω στο μείγμα των κρόκων την μαρέγκα και το αλεύρι και ενσωματώνω απαλά με μια μαρίζ(αν χρησιμοποιήσω μίξερ εδώ μπορεί να ξεφουσκώσει η μαρέγκα μου). Τέλος προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού.Βουτυρώνω και αλευρώνω πολύ καλά ενα ταψί και ψήνω στους 180 για 40 λεπτα. Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου για 10 λεπτα περίπου.Οταν το ρίξω στο ζεστό γλυκό μου, το σιρόπι να έιναι κρύο και το αφήνω να σταθεί ένα ολόκληρο βράδυ. Την επομένη ζεσταίνω το γάλα και το ρίχνω στα κομματάκια της κουβερτούρας μέχρι να λιώσει καλά.Το απλώνω επάνω απο το ρεβανί μου και είναι έτοιμο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Β. Καλλίδη δια χειρός Ελεάννας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου