Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΓΛΥΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ

Απαιτεί κόπο αλλά το αποτέλεσμα τον δικαιώνει...

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ(αλεσμένα)
400 γρ καρυδόψιχα(χοντροκομμένη)
200 γρ βούτυρο αγελάδος
μισή κούπα κονιάκ
4 αυγά
160 γρ ζάχαρη
1 και μισό κουτ. γλ. κανέλα
1 κουτ.σουπ. μέλι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο(για το άλειμμα)
 Για το σιρόπι
 μισό κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό απο μισό λεμόνι
Για διακόσμηση
κουβερτούρα
τριμμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.Σε άλλο μπόλ χτυπάω την ζάχαρη μα το βούτυρο να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτω τους κρόκους,το κονιάκ, την κανέλα και το μέλι.Στην συνέχεια αφού απομακρύνω το μίξερ, ενσωματώνω στο μείγμα μου τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια.Τέλος προσθέτω την μαρέγκα μου και ανακατεύω τα υλικά μου με μια μαρίζ..Χωρίζω το κάθε φύλλο κρούστας σε τρείς λωρίδες,το βουτυρώνω με πινελάκι και βάζω απο ένα κουταλάκι γέμισης στο κάτω μέρος της κάθε λωρίδας.Έπειτα,διπλώνω την λωρίδα σε ρολάκι,πιέζοντας τις άκρες προς τα μέσα ώστε να μην έχουμε φόβο πως θα μας βγεί η γέμιση.Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 180 για 35 με 40 λεπτά.Ενώ ψήνουμε τα ρολάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βράζοντας τα υλικα όλα μαζί για 8 λεπτά(στα 5 λεπτα και μετά δεν ανακατεύω καθόλου το σιρόπι).Σιροπιάζω τα ρολάκια ενώ είναι ακόμη ζεστα.Για διακόσμιση βουτάω τις άκρες απο κάθε ρολάκι σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου