Μπατζίνα η Τρικαλινή.. |
ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
μιση κούπα νερό χλιαρό
μισή κούπα γάλα χλιαρό
150 γρ τυρί φέτα
αλέυρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη, αφού έχω καθαρίσει την φλούδα, τα αλατίζω και τα στραγγίζω απο τα πολλά υγρά. Στην συνέχεια διαλύω την μαγιά στο χλιαρό γάλακαι το νερό, πολύ καλά. Σε ένα μπόλ βάζω το κολοκυθάκι,την διαλυμένη μαγια, τα αυγά ελαφρως χτυπημένακαι προσθέτω αλέυρι μέχρι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χυλος. Βουτυρώνω πολυ καλά ένα ταψι, ρίχνω το μείγμα μου και επάνω πασπαλίζω με την φέτα(κομματάκια με τα χέρια μας) και διάσπαρτα βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει επάνω η πίτα μου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου