Κρουασάν απο σπίτι.... |
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
120 ml νερό
80 ml γάλα εβαπορέ
2 αυγά
40 γρ βούτυρο(σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
μια πρέζα αλάτι
40 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
450 γρ αλέυρι σκληρό
Για την γέμιση
1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού(τύπου μερέντα)
είτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη, βάζω σε κατσαρολάκι το νερό μαζί με το γάλα μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν και έπειτα το αποσύρω απο την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Σε ένα μπόλ ρίχνω την μαγιά(την οποία έχω διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό),το αλάτιο,την ζάχαρη και το ενα τρίτο απο το αλεύρι και χτυπάω για λίγο με το μίξερ.Κατόπιν προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα.Ρίχνω ένα ένα τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι(ίσως χρειαστώ και λίγο παραπάνω,θα το καταλάβω στο ζύμωμα)και με τα χέρια πλάθω μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζω σε βουτυρωμένο μπόλ και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.Αφού την βγάλω απο το ψυγείο, περιμένω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χωρίζω την ζύμη μου σε 2 ίσου μεγέθους μπάλες.Ανοίγω με το πλάστη δυο κύκλους και κόβω ακτινωτά απο την μέση προς τα κάτω,έτσι ώστε να δημιουργηθούν τριγωνάκια.Στην μεγάλη πλευρά του κάθε τριγώνου απλώνω μια κουταλιά μερέντα(για έξτρα νοστιμιά βάζω και τριμμένο μπισκότο) και τα τυλίγω κλείνοντας καλά τις άκρες.Αφήνω τα κρουασάν να ξεκουραστουν για 1 ώρα και έπειτα ψήνω στους 170 για 20 λεπτά αφού πρώτα τα αλείψω με λίγο κρόκο αυγού(αραιωμενο σε νερό)... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου