Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ενας κορμός, το κάτι άλλο...

ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο αγέλαδος
2 αυγά
450 γρ μπισκότα πτι μπέρ
200 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ κονιάκ
50 γρ κακάο
Για τα αμύγδαλα
150 γρ αμύγδαλα
150 γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω το βούτυρο,το κατεβάζω απο την φωτιά(να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία) και προσθέτω την ζάχαρη ,τα αυγά,το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύω συνεχώς με αυγοδάρτη.Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ,στρώνω την μεμβράνη και βάζω στον πάτο μια στρώση απο ολόκληρα μπισκότα.Επάνω τους στρώνω λίγη κρέμα και συνεχίζω να βάζω μια στρώση μπισκότο-μια κρέμα,μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.Βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.Όταν το ξεφορμάρω, κολάω στο πλάι του μπισκότα και καραμελωμένα αμύγδαλα τα οποία έχω κάνει ως εξής.Σε ένα τηγάνι ρίχνω σιγά σιγά την ζάχαρη να λιώσει και όταν σκουρύνει ρίχνω τα αμύγδαλα.Οταν ενωθούν τα στρώνω επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και μόλις κρυώσουν και γίνουν σκληρή καραμέλα, τα σπάω σε κομμάτια είτε τα θρυμματίζω.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Σ.Παρλιάρου δια χειρός Ελεάννας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου