Το κέικ της Λωραίνης με γερμανικές ρίζες... |
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
600 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
50 γρ γάλα
Για την γέμιση
500 γρ μανιτάρια φρέσκα
100 γρ βούτυρο αγελάδος
2 πράσα σε ροδέλες
100 γρ λευκό κρασί
300 γρ τυρί γκούντα
100 γρ ζαμπόν
3 αυγά
600 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επάνω σε μια λαδόκολλα, κοσκινίζω το αλέυρι και το μπέικιν .Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσει.Σε ένα μπόλ ανακατεύω τα αυγά με το γάλα και κατόπιν τα προσθέτω στον καδο με το βούτυρο.Αφού τα χτυπήσω, τα αποσύρω απο το μίξερ και με το χέρι αρχίζω να ζυμώνω και να προσθέτω το αλέυρι.Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.Την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για όση ώρα ετοιμάζω την ζύμη.Στο μετάξυ,σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το βούτυρο και σοτάρω τα μανιτάρια μαζί με τα πράσα και αφού μαραθούν τα σβήνω με το λευκό κρασί και περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ(αν έχουν μείνει υγρά, τα στραγγίζω).Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω το τυρί,το ζαμπόν,αλάτι,πιπέρι.Σε ένα μπόλ χτυπάω ελαφρα την κρέμα γάλακτος με τα αυγά.Λαδώνω καλά ένα ταψί (20 εκ),απλώνω μέσα την ζύμη μου καλύπτωντας και τα τοιχώματα.Αδειάζω μέσα την γέμιση και περιχύνω την τάρτα με το μέιγμα αυγών-κρέμας γάλακτος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου