Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Απο τα δημοφιλέστερα ελληνικά πιάτα...!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με όλα τα λιπαρά του
1 αγγούρι
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
άνηθο
αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
λίγο χυμό λεμόνι
λίγο ξύδι,ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το χοντρό μέρος του τρίφτη,τρίβω το αγγούρι μαζί με την φλούδα του,το αλατίζω και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του. Αδειάζω το γιαούρτι σε ενα μπόλ και ρίχνω μέσα το αγγούρι αφού το στραγγίσω(το πιέζω σφιχτά με τα χέρια).Προσθέτω το σκόρδο (περασμένο απο την πρέσα του σκόρδου),τον άνηθο ψιλοκομμένο,το αλάτι,το πιπέρι,την ζάχαρη και τέλος χυμό απο μισό λεμόνι,το ξύδι και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.Ανάλογα με το ποσο σφιχτή ή αραιή είναι η υφή του,τόσο ελαιόλαδο ρίχνω στο τέλος.Αφήνω το τζατζίκι στο ψυγείο μιας και την επόμενη μέρα θα είναι νοστιμότερο αφού θα έχουν ενωθεί οι γεύσεις του..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου