Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Φτιάξτε ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αποθηκεύω για τον χειμώνα που έρχεται...!!

ΥΛΙΚΑ
ντομάτες τύπου pomodoro(δεν μπορώ αν δώσω ακριβής ποσότητα γιατί αυτή εξαρτάται απο το πόσες θέλουμε να φτιάξουμε)
αλάτι χοντρό
σκόρδο
δενδρολίβανο(κατα προτίμηση φρέσκο)
σπορέλαιο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Επιλέγω ντομάτες τύπου pomodoro,ώριμες αλλά σφιχτές.

Στρώνω με λαδόκολλα τα ταψιά της κουζίνας ή σίτες και απλώνω επάνω τις ντομάτες κομμένες ακριβώς στη μέση και τις αραδιάζω.Πασπαλίζω με αρκετό χοντρό αλάτι..
Στην συνέχεια τυλίγω τα ταψιά μου με τούλι και τα τοποθετώ σε μέρος που έχει συνεχώς ήλιο για περίπου 7 ημέρες..
 Αφού ξεραθούν τις βάζω μέσα σε βαζάκια και βάζω απο 2 σκελίδες σκόρδο (στο μικρό βαζάκι)και απο ένα κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο.Γεμίζω τα βαζάκια μέχρι επάνω με σπορέλαιο και κλέινω καλά το καπάκι.Συνοδεύουν ιδανικά σαλάτες,γίνονται βάση για πέστο,χρησιμοποιούνται για γέμιση αλλα και τρώγονται και σκέτος σαν μεζεδάκι... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου