Ενα κείκ που έγινε τούρτα.... |
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
160 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
6 αυγά
150 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο(τύπου lurpak),λιωμένο
50 γρ κακαό
Για την γέμιση
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(Γιώτης)
400 ml γάλα κρύο
Για την επικάλυψη
1 φακελάκι garni με γεύση βανίλια
200 ml κρύο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ κοσκινίζω το αλέυρι και το κακάο και τα ανακατεύω σε ένα μπόλ.Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστεί ο όγκος τους.Ρίχνω σιγά σιγα το αλεύρι και το κακάο και τα χτυπάω σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.Το λιωμένο βούτυρο το ενσωματώνω στο τελος με μια σπάτουλα σιλικόνης.Ψήνω στους 180, σε ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί είτε σε τσέρκι για 25 με 30 λεπτά(ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με την κουζίνα).Αφού ψηθεί το αναποδογυρίζω και το αφήνω να κρυώσει.Έπειτα το κόβω σε δύο ισόπαχους δίσκους.Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ το κρύο γάλα με το φακελάκι της κρέμα σοκολάτα.Σε πιατέλα βάζω τον πρώτο δίσκο απλώνω όλη μου την γέμιση και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Για την επικάλυψη χτυπάω στο μίξερ το Garni με το κρύο γάλα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντυγί.Με ένα κορνέ φτιάχνω ροζέτες επάνω στο κείκ και πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου