Απο τα χεράκια της γιαγιάς μου Μαρίας Σουλιώτη... |
ΥΛΙΚΑ
12 αυγά
8 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
4 κουτ.σουπας αλευρι
10 κουτ. σουπας ζαχαρη
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 φλούδα απο ενα ακέρωτο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάω καλά μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Στην συνέχεια προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους , το σιμιγδάλι την ζάχαρη,το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ,εναλλάξ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη.Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το μείγμα μου.Ψήνω στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του (περίπου 30 ωρα ).Μόλις ετοιμαστεί το βγάζω από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.Για το σιρόπι,βράζω όλα τα υλικά μαζί και χλιαρό το ρίχνω επάνω στο κρύο γλυκό. Προαιρετικά και εφόσον σαν αρέσει η γεύση της μπορείτε να προσθέσετε στο σιροπι ενα κλωναράκι αρμπαρόριζα.Το αφήνω να τραβήξει το σιρόπι του και την επόμενη σερβίρω...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου