Πιο αφράτα απο ότι με το μπισκότα και νηστίσιμα.. |
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό (λιγο μεγαλύτερη απο την κανονική)
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. κακάο
1 και μισό φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
3 σφηνάκια κονιάκ
1 και μισό φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ τρούφα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα τοποθετώ σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Όταν παρει μια βράση το αποσύρω απο το μάτι της κουζίνας και το αφήνω για 10 λεπτά να κρυώσει.Κατόπιν κοσκινίζω το κακάο μέσα στην κατσαρόλα και το ανακατεύω μέχρι να λιώσει.Προσθέτω την φρυγανιά(μπορεί και λίγη παραπάνωμέχρι να έχω ένα μέιγμα που να πλάθετε),ρίχνω το κονιάκ και τα καρύδια και τα ανακατεύω όλα μαζι.Πλάθω μπαλάκια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν. Έπειτα τα κυλάω στην τρούφα να καλυφθούν και τα διατηρώ στο ψυγείο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Φλυτζανα κακαο η φλυτζανι του καφε δεν το διευκρινιζεται
ΑπάντησηΔιαγραφή