Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Μοναδικός συνδιασμός...

ΥΛΙΚΑ
100 γρ βούτυρο(αγελάδος) εκτός ψυγείου να μαλακώσει
220 γρ ζάχαρη άχνη
5 αυγά
150 γρ γάλα
50 γρ κακάο(κοσκινισμένο)
225 γρ αλέυρι φαρίν άπ (κοσκινισμένο)
Για το σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
 Για το γλάσο
100 ml γάλα
200 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και έπειτα το γάλα.Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτω το κακαό και στο τέλος το αλέυρι.Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψί, στρώνω μέσα το μείγμα μου και ψήνω στους 170 για 50 λεπτά. Για το σιρόπι βράζω όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και μόλις βγάλω το γλυκό απο το φούρνο, ρίχνω επάνω το ζεστό σιρόπι. Αφήνω την σοκολατόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι της για τουλάχιστον 3 ώρες.Για το γλάσο Ζεσταίνω το γάλα και το ρόχνω επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.Αφου κρυώσει λιγάκι την απλώνω επάνω στο γλυκό μου και την αφήνω να σταθεροποιηθεί. Σερβίρω με παγωτό και σιρόπι .. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου