Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

Ο χαλβάς του δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά..

ΥΛΙΚΑ
Για τον κορμό
300 γρ χαλβά βανίλια(μακεδονικό)
400 γρ κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ μέλι
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την κανέλα, σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει την ρίχνω επάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω πολύ καλά με αυγοδάρτη να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω τον χαλβά μου αφου τον έχω κόψει σε κυβάκια.Καλύπτω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζω μέσα το μείγμα μου, ισιώνω την επιφάνεια του και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου