Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το δικό σας σπιτικό ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Το δικό σας νόστιμο γιαούρτι.

ΥΛΙΚΑ
3 λίτρα γάλα (πρόβειο ή αγελαδινό)
3 γεμάτα κουτάλια σούπας απο πρόβειο γιαούρτι(εγω παίρνω Σιατίστης)
μισή κούπα νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζω πολύ καλά το γάλα ανακατεύωντας συνεχώς για να μην κολλήσει(στο πρόβειο ρίχνω και λίγο νερό κατά το βράσιμο γιατί είναι πίο παχύ απο το αγελαδινό).Το αφήνω να κρυώσει τόσο ώστε να δέχεται το χέρι μου μετρώντας μέχρι το 40(τρόπος να καταλάβεις την θερμοκρασία σε περίπτωση που δεν διαθέτετε θερμόμετρο).Διαλύω την μαγιά του γιαουρτιού (τα 3 κουτάλια)στην μισή κούπα νερό και την ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύωντας καλά και στην συνέχεια μοιράζω το γιαούρτι μου σε μπόλ και το βάζω σε ζεστό μέρος αφού το σκεπάσω καλά με πετσέτες μέχρι να πήξει καλά.Στην συνέχεια το διατηρώ στο ψυγείο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Η διαδικασία του βρασμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου