Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΡΟΛΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΜΑΝΓΚΟ

Εξωτικό ζελέ και άκρως καλοκαιρινό...


ΥΛΙΚΑ
Για τον ζελέ μάνγκο
500 γρ ώριμα μάνγκο
200 ml νερό
200 γρ ζάχαρη
20 γρ σκόνη ζελατίνης
1 βανίλια
Για την κρέμα
400 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
10 γρ κόρν φλάουρ
15 γρ σκόνη ζελατίνης
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ζελέ ξεφλουδίζω το μάνγκο και αφού το κόψω σε κομμάτιατο χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με την ζάχαρη, το νερό και την βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Τα μεταφέρω σε κατσαρολάκι και του δίνω μια δυνατή βράση.Το αποσύρω απο την φωτιά και προσθέτω την ζελατίνη την οποία έχω αφήσει σε λίγο παγωμένο νερό μέχρι να φουσκώσει.Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.Καλύπτω ένα ταψι με μεμβράνη και στρώνω επάνω το ζελέ και το αφήνω στο ψυγείο ενα βράδυ.
Για την κρέμα βάζω σε κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και βράζω σε μέτρια φωτιά.Σε  ενα μπόλ ρίχνω τους κρόκους και την ζάχαρη και τους ανακατεύω με αυγοδάρτη.Τραβάω την κατσαρόλα απο το μάτι και προσθέτω τους κρόκους σιγά σιγα για να μην ψηθούν.Βράζω άλλη μια φορά την κρέμα και προσθέτω τέλος την ζελατίνη.Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά και έπειτα την απλώνω ομοιόμορφα επάνω στο ζελέ μάνγκο.Τραβάω την ζελατίνη απο τις άκρες και τυλίγω σε ρολό..Το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου