Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΔΙΧΡΩΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Ένας χαλβάς διαφορετικός απο τους άλλους..

ΥΛΙΚΑ
Για τον χαλβά
750 ml νερό
300 γρ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
150 ml ηλιέλαιο
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
125 γρ σιμιγδάλι ψιλό
125 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ κουβερτούρα
Για τα καρύδια 
200 γρ καρύδια
90 γρ ζάχαρη
30 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να καραμελώσω τα καρύδια τα βάζω σε ένα ταψάκι πρώτα και τα ψήνω στο φούρνο στους 160 για 5 λεπτά.Σε ένα τηγάνι βάζω την ζάχαρη και το νερό και μόλς αρχίσει να κάνει φυσαλίδες προσθέτω τα καρύδια μέχρι να καραμελώσουν.Τα μεταφέρω έπειτα σε ένα μπόλ και τα αφήνω μέχρι να κάνω το γλυκό. Για τον χαλβά,βάζω σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη,το νερό και τα κανελόξυλα και τα βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.Σε άλλη κατσαρόλαζεσταίνω το ηλιέλαιο και όταν κάψει προσθέτω το σιμιγδάλι(ψιλό +χοντρο).Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.Μόλις ξανθύνει το σιμιγδάλι ρίχνω μέσα(με πολλή προσοχή) το σιρόπι απο το οποίο έχω αφαιρέσει τα ξύλα κανέλας.Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια.Το ανακατεύω επάνω σε σιγανή φωτιά και όταν έιναι έτοιμος παίρνω το ενα τρίτο και το μεταφέρω σε ένα μπόλ και ρίχνω την κουβερτούρα την οποία έχω λιώσει σε μπέν μαρί.Γεμίσω μια φόρμα του χαλβά με τον ανοιχτόχρωμο χαλβά μου και επάνω αυτόν που έχει την σοκολάτα.Το αφήνω σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 45 λεπτα και έπειτα ξεφορμάρω..Γαρνίρω είτε με καρύδια είτε με τριμμένη σοκολάτα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου