Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΑΣΑΤΟ

Γλυκό του κουταλιού απο τα χέρια της μαμάς..


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
χυμό απο μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω πολύ καλά τα κεράσια μου και με μια φουρκέτα βγάζω τα κουκούτσια.Τα βάζω σε κατσαρόλα και προσθέτω την ζάχαρη και τα αφήνω ενα βραδύ να κατεβάσουν τα ζουμιά τους. Την επόμενη ημέρα τα βράζω μέχρι να αφρίσουν,τα ξαφρίζω και τα αφήνω πάλι άλλο ένα βράδυ.Την τρίτη ημέρα βγάζω τα κερασάκια μου με μια τρυπητή κουτάλα και βράζω το σιρόπι τόσο ώστε να δέσει πολύ καλά.Προσθέτω προς το τέλος της βράσης τις βανίλιες και τον χυμό απο το λεμόνι.Αφού βάλω πάλι στο σιρόπι τα κεράσια μου,το γλυκό μου είναι έτοιμο... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου