Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

Το πιο εύκολο σουφλέ που φτιάξατε ποτέ..

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα(διάφορα)
4 κουτ .σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
περίπου 15 φέτες ψωμί για τόστ(καλύτερα χωρίς κόρα)
250 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάω στην αάκρη 2 κουτ. σούπα γαλέτα και 2 κουτ. απο τα τριμμένα τυριά για να τα χρησιμοποιήσω στο τέλος. Λιώνω το βούτυρο και αλείφω το ταψί μου και το πασπαλίζω με την υπόλοιπη γαλέτα.Απλώνω της φέτες του τόστ(στο δικό μου ταψί πήρε 6 ολόκληρες και κάτι κομματάκια)χωρίς να αφήνω καθόλου κενά μεταξύ τους.Ρίχνω επάνω τους την μισή ποσότητα απο τα τυριά μου και όλο το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Στρώνω μια δεύτερη στρώση με φέτες ψωμιού και ρίχνω το υπόλοιπο τυρί .Σε ένα μπόλ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το αλάτι και περιχύνω με το μείγμα μου το σουφλέ και το τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα.Έπειτα πασπαλίζω την επιφάνεια του με το μείγμα γαλέτας-τυριού που κράτησα στην αρχή και ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά,μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
'ζάχαρη κ αλέυρι" δια χειρός Ελεάννας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου