Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Τα παπουτσάκια που τρώγονται...

ΥΛΙΚΑ
10 μέτριες μελιτζάνες
700 γρ κιμά
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
μισό κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
1 κουτ.σούπ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι,κόκκους πιπεριού
λάδι,θυμάρι
Για την μπεσαμέλ
3 κουτ. σουπ. βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
4 κούπες γάλα
1 κούπα τυριά τριμμένα(διάφορα)
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρώ απο τις μελιτζάνες μια λωρίδα απο την φλούδα της και τις χαράσσω.Τις βάζω περίπου 1 ώρα σε αλατόνερο, τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζω.Για τον κιμά, τηγανίζω τον κιμά μόνο του σε χαμηλη φωτιά για να φύγουν τα υγρά του.Ρίχνω το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και τον σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το κρεμμύδι, την ντομάτα περασμένη απο τον τρίφτη και όλα μου τα μπαχαρικά.Προσθέτω ελάχιστο νερό και το αφήνω να σιγοβράσει. Γεμίζω τις μελιτζάνες με τον κιμά και φτιάχνω την μπεσαμέλ ως εξής, διαλύω το αλεύρι πολύ καλά στο γάλα για να μην μείνουν σβώλοι. Βάζω το βούτυρο να κάψει και ρίχνω μέσα το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει(να κοχλάζει).Το αποσύρω απο την φωτιά και προσθέτω τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.Απλώνω την μπεσαμέλ(πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανια) επάνω στις μελιτζάνες και ψήνω στους 200 για 1 ώρα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου