Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

Σεκέ παρέ = τα ζαχαρένια κομμάτια...

ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο (αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλιες
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα απο 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
αμύγδαλα
Για το σιρόπι
900 γρ ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
χυμό απο μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη  και μόλις αφρατέψουν προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Κατόπιν κοσκινίζω το αλέυρι με το μπέικιν και τις βανίλιες σε μια λαδόκολλα. Σταματάω το μίξερ και ενσωματώνω το σιμιγδάλι με μια μαρίζ και στην συνέχεια με τον ιδιο τρόπο και το αλεύρι(μέσα στο οποίο εχω κοσκινίσει το μπέικιν και τις βανίλιες).Τέλος προσθέτω το ξύσμα του πορτοκαλιού και ενδεχομένως να χρειαστεί να δουλέψετε την ζύμη και με τα χέρια σας μέχρι να μην κολλάει. Πλάθω μπαλάκια και τα τοποθετώ σε καλά βουτυρωμένο ταψί και στο κέντρο του καθενός μπήγω απο ένα αμύγδαλο. Ψήνω για 45 λεπτά στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο. Περίπου 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βράζω όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι μου.Βγάζω τα σεκέρ παρέ απο τον φούρνο και όπως είναι ζεστά τα περιχύνω αμέσως με το επίσης ζεστό σιρόπι μου.Τα αφήνω στην άκρη να ρουφήξουν όλο το σιρόπι και έπειτα σερβίρω. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου