Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ

Τα μικρά ψαράκια έχουν πολλούς μαγειρικούς συνδιασμούς...

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλες
2 μέτριες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάω απο τον ψαρά να μου αφαιρέσει τα κεφάλια και τα εντόσθια απο τις σαρδέλες.Εμείς στο σπίτι πρέπει να αφαιρέσουμε και την ραχοκοκκαλιά με τον εξής τρόπο.Απο εκεί που ξεκινούσε το κεφάλι,βάζω το δάχτυλό μου και πιέζω προς τα κάτω μέχρι την ουρά.Ετσι οι σαρδέλες ανοίγουν και βγάζω εύκολα τα κοκκάλα.Στην συνέχεια τις ξεπλένω καλά, τις αλατοπιπερώνω και τις αφήνω να στραγγίσουν.Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι το οποίο έχω αλέιψει με ελαιόλαδο,στρώνω τις σαρδέλες πάλι κλειστές οπως ήταν πρίν στο φυσικό τους σχήμα, επάνω τους απλώνω τις ντομάτες και τα κρεμμύδια κομμένα σε-οχι και πολυ λεπτές-λωρίδες,τον μαιντανο,ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω στους 180 για περίπου 30 λεπτά.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου