ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ |
ΥΛΙΚΑ
10 κιλά σιτάρι σπασμένο(υπάρχει ειδικό για τραχανα)
5 λίτρα γάλα πρόβειο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το γάλα μου και το αφήνω να κρυώσει.
Ανακατεύω το γάλα με τον τραχανά σε μια λεκάνη μέχρι να το απορροφήσει ολόκληρο.Το αφήνω 1 με 2 ώρες έπειτα να μουλιάσει.
Τον απλώνω επάνω σε ένα τραπέζι στρωμένο με βαμβακερό τραπεζομάντηλο και μόλις αρχίσει να σταθεροποιέιται ,τρίβω τον τραχανά έιτε πολύ καλά με τα χέρια έιτε με το κόσκινο(μεγάλη σήτα).
Το τελικό στάδιο είναι να απλώσω τον τραχανά στον ήλιο και να τον αφήσω εκέι για μέρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς.Διατηρέιται για πολύ καιρό φυλαγμένος σε πάνινη σακούλα είτε σε τάπερ που κλέινει καλά είτε στην κατάψυξη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Ευχαριστώ τις έμπειρες νοικοκυρές κ.Αθηνά Βλαχοπούλου και κ.Μαρία Σουλιώτη για την συνταγή και την διαδικασία παρασκευής του..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου