Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΑΚΙΑ

Παιδική τούρτα σαν κάστρο...

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
125 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι(φαρίν απ)
20 γρ κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι
400 γρ νερό
250 γρ ζάχαρη
Για την κρέμα
550 γρ κουβερτούρα γάλακτος
125 γρ κρέμα γάλακτος +400 γρ επιπλέον, χτυπημένη να γίνει σαν γιαούρτι
125 γρ γάλα
6 κρόκους αυγών
30 γρ ζάχαρη
1 με 2 κουτάκια πουράκια (τύπου Caprice)
πολύχρωμα κουφετάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι χτυπάω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το κακάο.Όταν το μείγμα των αυγών ασπρίσει ρίχνω μέσα το αλεύρι  και το ενσωματώνω με μια μαρίζ Οταν τα υλικά ενσωματωθούν τα αδειάζω σε τετράγωνο τσέρκι (είτε σε στρόγγυλο 24 εκ) αφού έχω τοποθετήσει το τσέρκι σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνω στους 170 για 25 με 30 λεπτά.Αφού ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά.Για το σιρόπι,βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 λεπτά και το μεταφέρουμε σε άλλο σκέυος να κρυώσει.Για την κρέμα, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπόλ.Σε ένα κατσαρολάκι,ρίχνω το γάλα και τα 125 γρ κρέμας γάλακτος και τα βάζω να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ελαφρώς τους κρόκους με την ζάχαρη και σε αυτό το μείγμα προσθέτω περίπου το ένα τρίτο απο το ζεστό μείγμα του γάλακτος-κρέμας γάλακτος.Κατόπιν ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπόλ πάλι στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, την οποία έχουμε ξαναβάλει στην φωτιά, ανακατεύωντας συνεχώς.Προτού αρχίσει να βράζει την ρίχνω επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά να λιώσει.Την αφήνω να κρυώσει και προσθέτω μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος αφου την έχω χτυπήσει στο μίξερ και την ενσωματώνω με μαρίζ πολύ απαλά.Για την συναρμολόγηση,ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε προσεκτικά οριζόντια με μεγάλο μαχαίρι(σε 2 ή 3 φέτες).Τοποθετούμε την μία απο αυτές μέσα στο τσέρκι και την βρέχω με λίγο απο το σιρόπι,απλώνω επάνω κρέμα και πάλι το παντεσπάνι σιροπιασμένο.Κρατάμε και κρέμα για να καλύψουμε και την τούρτα στην επιφάνεια της(κρατάμε λίγη κρέμα για αργότερα).Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες, έπειτα την ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε τα τοιχώματα με την κρέμα και κολλάω γύρω γύρω τα πουράκια.Επάνω ρίχνω τα κουφετάκια.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου