Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Μια απο τις πολλές συνταγές για καρυδόπιτα..


ΥΛΙΚΑ
μισό φλιτζάνι τσαγ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζ.γάλα
2 φλιτζ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 κουτ.γλυκ. κανέλα
1/2 κουτ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτ.γλ.μαγειρική σόδα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 +1/2 φλιτζ. αλέυρι φαρίν απ
1+ 1/2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
Για το σιρόπι
2 φλιτζ.τσαγ. ζάχαρη
2 φλιτζ.τσαγ.νερό
λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτω την ζάχαρη,συνεχίζοντας το χτύπημα.Ρίχνω ενα ένα τα αυγά και έπειτα το γάλα.Σε ένα μπόλ ανακατεύω τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλο.Παράλληλα διαλύω την μαγειρική σόδα στο κονιάκ και το ρίχνω και αυτό στο μίξερ.Ανακατεύω το αλεύρι με την φρυγανιά και το προσθέτω και αυτό στο μειγμα μου αλλα το ενσωματώνω με μια μαρίζ και όχι με το μίξερ.Ψήνω την καρυδόπιτα σε βουτυρο-αλευρωμένο ταψι, στους 180 για περίπου 1 ώρα.Για το σιρόπι βράζω τα υλικά μου όλα μαζι για 5 λεπτά απο την αρχή του κοχλασμού.Όταν βγάλω την καρυδόπιτα απο τον φούρνο την αφήνω να κρυώσει καλά και την σιροπιάζω με το ζεστό σιρόπι μου.. Πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου