Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΤΣΑΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Μια νέα πρόταση  για τις πιπεριές..

ΥΛΙΚΑ
5 ψημένες κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο(ψιλοκομμένες)
1/2 κούπα νερό
1 αλεσμένη ντομάτα
2 κουταλάκια ξύδι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
λίγη ρίγανη
λίγο κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
τσίλι(για καυτερή γεύση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και ψήνουμε καλά τις πιπεριές..
Έπειτα τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα για να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πανεύκολα

Τις ξεφλουδίζουμε και αφού κρυώσουν τις βάζουμε σε ταπεράκια στην κατάψυξη για να έχουμε όλο τον χειμώνα.Η δόση που σας δίνω είναι για ένα μικρό βαζάκι και χρειάζομαι 5 πιπεριές.Εσείς ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε κρατάτε περισσότερες..
Για την κέτσαπ πιπεριάς,σε μία κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο.Στο μπέντερ αλέθω τις πιπεριές με το νερό και ρίχνω τον πολτό στην κατσαρόλα και προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα.Αφού κρυώσει  την περνάω ακόμη μια φορά απο το μπλέντερ και πλέον έιναι έτοιμη να μπεί σε βαζάκια.. Διατηρείται στο ψυγείο... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου